Betalning och frakt

BETALNING
Vi mottager betalning via Bankgiro eller Swish innan vi levererar orden om inget annat speciellt har avtalats.  När fakturan är betald skickas varorna så fort som möjligt.                                                                                                
Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta.
Kalmar Modelljärnvägsklubb förbehåller sig rätten att efter förfallodatum skicka ärendet vidare för rättslig hantering. Eventuella kostnader för detta belastas kunden .

FRAKT & LEVERANS
Frakt tillkommer på alla priser och betalas av kunden. Vi skickar normalt alla försändelser spårbart med Post Nord. Kunden ansvarar för brevförsändelser om inte kunden valt rekommenderat. Vi tillämpar enhetsfrakt 73 kr inkl. moms per försändelse. 
Om kunden väljer rekommenderad försändelse tillkommer postens avgift för detta. 

Vid stora försändelser förbehåller vi oss rätten att ta ut högre avgift än 73 kr. Kunden kommer då kontaktas innan paketet skickas.

Om kunden önskar kan varan hämtas i vår klubblokal i Kalmar för att slippa betala frakt. Om vi skall deltaga i en mässa eller utställning går det även bra att avhämta varan då. Välj då alternativet ”Hämtas” som fraktsätt och meddela hur du vill göra i meddelanderutan. 

Leveranstiden avser arbetsdagar, ej lördag, söndag och övriga helgdagar.

I de fall där endast en del av din beställning finns i vårt lager inväntar vi till alla produkter kan skickas samtidigt, om inget annat anges av dig som kund. 
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till berörd transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket!
Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du lagt en order och inte hämtar ut din försändelse innan den går i retur till oss (14-30 dagar beroende på om det är brev eller paket), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av produkterna